Termeni si conditii de utilizare a magazinului online www.bloomgarden.ro

Website-ul https://florabloom.ro/ este detinut si administrat de societatea FLORA BLOOM S.R.L., (denumita in continuare Vanzator), avand urmatoarele date de identificare: sediu in Sibiu, str. Constitutiei nr. 7, jud. Sibiu, e-mail: info@bloomgarden.ro/ Cod Unic de Inregistrare 47257605, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J32 /2589 /2022.

Prezentul document Termeni si Conditii este aplicabil utilizarii site-ului https://florabloom.ro/. Orice persoana care acceseaza acest website (denumita in continuare utilizator) trebuie sa citeasca Termenii si conditiile prezentate in continuare, inainte de accesarea informatiei de pe website si achizitionarea produselor si serviciilor oferite, si trebuie sa accepte le accepte fara alte limitari sau rezerve. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga si/sau retrage in orice moment, in parte sau in intregime prezetele Termene si conditii.

In cazul in care nu acceptati Termenii si conditiile prezentate, va rugam sa nu accesati acest website. Consideram ca prin continuarea utilizarii website-ului, confirmati ca ati citit si acceptat in totalitate acesti Termeni.

DEFINITII

Utilizator/Cumparator – orice persoana fizica/juridica care acceseaza site-ul https://florabloom.ro/
Vanzator – FLORA BLOOM S.R.L.
Cumparator – persoana fizica/persoana juridica ce efectueaza o Comanda pe website.
Produs – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa faca plata acestor Bunuri si Servicii.

COPYRIGHT

Intregul continut al acestui website, compus din texte, grafica, simboluri, scripturi, programe si alte date este proprietatea Vanzatorului si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Exceptie de la aceasta regula fac elementele si articolele de orice natura importate si preluate de la partenerii Vanzatorului.

Folosirea oricaror elemente enumerate mai sus fara obtinerea unui acord prealabil de la detinatorii de drept se pedepseste conform legilor in vigoare.

Continutul acestui website nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis in orice forma, incluzand dar nelimitandu-se la forma electronica fara permisiunea anterioara scrisa a Vanzatorului.

 

UTILIZAREA WEBSITE-ULUI ȘI ACHIZITIA PRODUSELOR

Tot continutul acestui website este oferit ca atare, atat timp cat este disponibil si fara o alta garantie. Vanzatorul nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, in ceea ce priveste acest website si materialele oferite, inclusiv, dar fara limitare la functionarea, informarea, continutul, materialele sau Produsele oferite pe website.

Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar Produsele efectiv livrate pot diferi de imagini in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.), solicitarile de aceasta natura urmand a fi confirmate de furnizor.

Vanzatorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care website-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

Vanzatorul isi rezerva dreptul ca in orice moment sa schimbe in parte sau in totalitate continutul informatiilor prezentate pe website, fara o notificare prealabila a utilizatorilor. Vanzatorul nu are obligatia de a actualiza acest website.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta acest website fara o notificare prealabila a utilizatorilor.

Vanzatorul nu face nici o referire pe acest website la compatibilitatea dintre calculatorul utilizatorilor si acest website. Acest website va fi accesat de buna voie, iar utilizatori isi vor asuma in mod irevocabil si neconditionat responsabilitatea pentru accesarea acestui website.

Vanzatorul nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor Produselor afisate. Din acest motiv Vanzatorul isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul Produs dispare din oferta curenta. Cumparatorul va primi inapoi banii incasati pentru respectiva comanda in cazul in care plata a fost facuta in avans.

Vanzatorul isi stabilieste singur regulamentele promotiilor  pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul website-ului propriu. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe website. De asemenea, promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre Vanzator in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.

Vanzatorul si furnizorii acestuia nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul Produsului sau unele caracteristici ale Produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date, sau afisate gresit iar livrarea nu s-a efectuat inca, Vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului Produs si de a anunta Cumparatorul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment preturile si/sau continutul ofertelor de pe website in functie de schimbarile ce au loc cu privire la Produsele si serviciile comercializate.

 

PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Orice persoana care se inregistreaza si cumpara in magazinul online isi furnizeaza voluntar datele personale si este de acord ca ele să fie prelucrate de FLORA BLOOM S.R.L. în condițiile detaliate în Politica de Confidențialitate.

Conform cerintelor noului Regulament al Uniunii Europene nr.679/2016 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, S.C. FLORA BLOOM S.R.L. se angajeaza sa administreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

În vederea exercitării drepturilor legale, sau pentru orice alte solicitari legate de datele cu caracter personal prelucrate de FLORA BLOOM S.R.L., va puteti adresa societatii noastre prin formularul pus la dispoziție în secțiunea Politica de confidentialitate. Orice solicitare va primi raspuns intr-un termen rezonabil ce nu poate depasi 30 de zile calendaristice.

Prezentul document face corp comun cu Politica de confidentialitate antementionata, si nu poate fi privit si interpretat in mod separat de aceasta.

 

PROCEDURA DE CUMPARARE

Comanda online

Folosind meniul, navigati prin categoriile de produse. Magazinul foloseste un cos de cumparaturi “virtual”, in care dumneavoastra adaugati produse folosind butonul Cumpara sau Adauga in cos. Acest buton il puteti gasi in dreapta fiecarui produs, la lista de produse sau la pagina cu detaliile despre produs.

La adaugarea produselor in cos, veti fi directionat automat in pagina cosului de cumparaturi, unde aveti posibilitatea sa revedeti lista produselor, sa modificati cantitatea (actualizarea se face automat) sau sa renuntati la unul sau la toate produsele selectate. Pentru a mai adauga produse in cos, puteti reveni in magazin prin apasarea butonului “Continua Cumparaturile”.

Dupa ce ati ales produsele, in pagina „Detalii pentru facturare” completati detaliile privind livrarea comenzii, dureaza maxim 1-2 minute, iar apoi sa apasati butonul de “Plaseaza comanda”.


Comanda pe email

Puteti face o comanda prin trimiterea unui e-mail la info@bloomgarden.ro/ E-mail-ul trimis trebuie sa contina pe langa comanda si un nume, precum si datele de livrare si facturare. Un consultant de vanzari online va va contacta pentru a finaliza comanda.


Comenzi speciale

Comenzile de produse particulare, atipice, cu utilizare rara, ori comenzile in cantitati mari, se vor putea supune unor termene specifice privind realizarea si trimiterea acestora, precum și unor condiții speciale legale privind returnarea produselor, termene si conditii ce nu tin de Vanzator. Acestea se vor discuta de catre parti in mod separat, prin contact direct. Pentru acest tip de produse, plata se face in avans.


Limitari de livrare pentru anumite produse

Din motive care pot tine de gabarit, caracterul fragil, modul de ambalare etc. pentru livrarea anumitor produse listate pe website nu putem utiliza serviciile de curierat rapid. Pentru a intra in posesia acestora le puteti ridica personal de la depozitul nostru din Cisnadie.


Programul nostru de lucru

Preluari comenzi: Luni – Vineri de la 10:00 la 18:00 (pentru comenzi primite telefonic) si NON-STOP pentru comenzi lansate pe site si prin e-mail.


Pretul

Pretul pe care il achita Cumparatorul este format din pretul produselor si serviciilor + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului sunt exprimate in Lei si nu contin T.V.A.

In cazul cupoanelor pentru reduceri – se aplica o singura data o reducere aferenta unui cupon pe Cumparator.

 

MODALITATEA DE PLATA

Puteti alege sa platiti online sau prin ramburs la livrare. In functie de modalitatea preferata, veti primi instructiuni suplimentare, daca e cazul.

Plata cu cardul

Daca alegeti sa platiti cu un card bancar va trebui sa introduceti pe o pagina securizata urmatoarele date:

 • Numele posesorului de card;
 • Codul cardului ;
 • Data expirarii cardului;
 • Codul CVC (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura);
 • Parola 3D secure (daca aveti un card inrolat in sistemul 3D Secure).

Inainte de a da ultimul click, va rugam sa verificati datele introduse. Daca informatiile furnizate sunt corecte si daca in contul de card aveti fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a tranzacției.

Tranzactiile se vor efectua in lei, indiferent de cardul dumneavoastra, in conditiile agreate cu banca emitenta a cardului.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele securizate MobilPay/NETOPIA SRL.

S.C. FLORA BLOOM S.R.L. nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.


Plata in numerar

Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare in sistem ramburs.Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a comenzii. In cazul livrarii produselor de catre curieri cu plata ramburs, plata se va face catre comisionarul care efectueaza livrarea.


Ordin de plata

Plata prin Ordin de plata se face in baza facturii proforme emise de S.C. FLORA BLOOM S.R.L.
Pentru plata prin ordin de plata sau depunere de numerar in cont aveti nevoie de urmatoarele date:

Nume firma: S.C. FLORA BLOOM S.R.L.
Cod unic inregistrare: 47257605
Nr. Registrul Comertului: J32 /2589 /2022
Sediu: Str. CONSTITUŢIEI, nr. 7, jud. Sibiu
IBAN:  RO 53 UGBI 0000 262027750 RON
Banca: Garanti Bank

Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii, in contul de mai sus, a proformei emise.


Trimiterea comenzii

Pentru a comanda produsele alese, apasati butonul Plaseaza Comanda. Pentru a apasa butonul, va trebui sa bifati casuta „Sunt de acord cu Termenii si Conditiile, si cu Politica de Confidentialitate”. Acordul respectiv are valoare contractuala intre parti.


Livrarea comenzilor

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, si pentru eventualele promotii, buletinele informative periodice etc.

Termenul de livrare este de 2-5 zile lucratoare de la data comenzii, pentru comenzile nespeciale.

Pentru comenzile de produse speciale, de valoare mare, temenele de livrare variaza in functie de producator. Aceste termene vor fi comunicate direct de catre responsabilul de vanzari, in urma efectuarii comenzii.

Modalitatea si conditiile de livrare difera in functie de valoarea totala a comenzii, de locatia unde se face livrarea si greutatea coletului. Exceptiile privind termenul de livrare sunt comunicate Cumparatorilor prin telefon sau e-mail de catre responsabilul de vanzari.
Costurile de livrare sunt calculate si confirmate de catre reprezentantul de vanzari in functie de fiecare comanda (greutate produse, timpul de livrare, adresa de livrare), aceste costuri fiind comunicate cumparatorului prin e-mail sau/si telefonic;


Momentul incheierii vanzarii. Transferul proprietatii si riscurilor

Informațiile disponibile pe website-ul www.bloomgarden.ro/ nu constituie o oferta in intelesul Codului Civil, nu constituie un pre-contract sau alt angajament al FLORA BLOOM S.R.L. fata de Cumparator.

Contractul de vanzare este considerat incheiat doar in momentul in care Cumparatorul primeste prin e-mail sau telefonic de la FLORA BLOOM S.R.L. confirmarea Comenzii.

Transferul proprietatii si al riscurilor asupra produselor intervine la momentul livrarii produsului catre Curier.


Anularea unei comenzi

Cumparatorul poate renunța la o comanda, context in care acesta o poate anula singur, timp de 2 ore de la plasarea comenzii respective. Exceptie de la aceasta regula fac comenzile speciale, in cazul in care la data formularii cererii de anulare, comanda a fost data deja in lucru.

 

GARANTIA PRODUSELOR

Pentru produsele livrate, FLORA BLOOM S.R.L. acorda garantie în condițiile legii, produsele fiind insotite de certificate corespunzatoare in acest sens.

Produsele comercializate prin intermediul Vanzator sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de Factura fiscala.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, rupturi, etc., etichete deteriorate, indepartate sau modificate, produse utilizate, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, decompletarea pachetelor. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea Cumparatorului.


Plangeri referitoare la conformitatea Produselor

Produsele care fac obiectul comercializarii prin intermediul website-ului sunt produse noi, care nu sunt afectate de boli. In cazul in care produsele prezinta totusi afectiuni demonstrabile, FLORA BLOOM S.R.L. va fi responsabil pentru acestea, si le va schimba.

In cazul in care produsele prezinta afectiuni, constatate în termen de cel mult 24 de ore de la livrare în perioada de garantie, stabilita conform legii romane, Cumparatorul se poate adresa cu o reclamatie transmisa prin e-mail la adresa aratata la Secțiunea Contact sau prin poștă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire la adresa aratata la aceeasi sectiune sau sa returneze produsele, conform procedurii aratate în acesti Termeni si Conditii.

Plângerile trimise prin posta trebuie sa specifice cauzele acestora și informațiile necesare pentru a identifica comanda.

FLORA BLOOM S.R.L. va putea solicita explicatii ori dovezi suplimentare, va examina plangerea in termen de 5 zile si va informa Cumparatorul despre rezultat.

In cazul in care se constata reclamatia Cumparatorului ca fiind intemeiata, produsele cu defecte vor fi inlocuite sau, in caz de imposibilitate de inlocuire, Cumparatorului i se va restitui pretul, in termen de 14 (paisprezece zile) de la solutionarea reclamatiei.

 

DREPTUL DE RETRAGERE A CUMPARATORULUI DIN CONTRACT. RETURUL PRODUSELOR. RETURNAREA PRETULUI.


Cumparatorul se poate retrage din Contract, prin denunțare unilaterala, intr-un termen de 24 de ore de la confirmarea comenzii, fara a fi nevoie sa invoce vreun motiv.

Dacă decide să se retragă din Contract, Cumparatorul este obligat să anunțe FLORA BLOOM S.R.L. prin e-mail la adresa info@bloomgarden.ro.

Pentru a fi sigur de denunțarea contractului în termen, este suficient pentru Cumparator să trimită notificarea de denunțare înainte de expirarea termenului.

In cazul denuntarii/retragerii din Contract, in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data returnarii produselor in stare corespunzatoare, conform prezentelor Termene și Condiții, FLORA BLOOM S.R.L. va restitui fara intarziere nejustificata Cumparatorului pretul acestora astfel cum a fost incasat. Costurile de transport raman in sarcina Cumparatorului.

Restituirea prețului se va face în aceeași modalitate în care aceste sume s-au primit în tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Cumparatorul agreează altfel, precum și cu exceptia plăților primite in numerar la livrare, care se vor restitui întotdeauna Cumparatorului prin transfer bancar, în contul pe care Cumparatorul este obligat sa il menționeze în formularul/e-mail-ul/scrisoarea sa.

FLORA BLOOM S.R.L. poate amana rambursarea pana cand primeste produsul returnat sau pana cand Cumparatorul furnizeaza o dovada ca a returnat produsul in stare corespunzatoare, oricare eveniment intervine primul.

In cazul retragerii/denuntarii, realizate cu îndeplinirea cerintelor de timp si de forma aratate mai sus, Cumparatorul este obligat să remita spre retur produsele in starea corespunzatoare in care acestea au fost primite, nemodificate, neuzate, curate (fara insa sa fi fost curatate/spalate), nepatate, nezgariate si in toate cazurile nedeteriorate, in numar complet, cu etichetele intacte, in ambalajul in care au fost primite,  în termen de cel mult 3 (trei) zile de la anuntarea deciziei de retragere (ziua anuntarii retragerii și ziua implinirii termenului, intrand în calculul acestuia.

In cazul in care au fost livrate seturi de produse, trebuie returnat intregul set asa cum a fost livrat. In cazul in care la livrare s-a primit si un produs cadou, acesta trebuie de asemenea returnat. Orice produs trebuie returnat cu toate accesoriile acestuia, care sa fie in stare corespunzatoare, intocmai ca produsul.

In cazul in care produsele nu sunt returnate in stare corespunzatoare, conform celor aratate mai sus, FLORA BLOOM S.R.L. va decide daca sumele aferente mai pot fi restituite, ori va evalua si decide cu privire la costurile aferente deprecierii acestora. In cazul in care FLORA BLOOM S.R.L. va decide restituirea partiala a banilor, Cumparatorul va suporta deprecierea stabilita, valoarea de achizitie ce ar urma restituita diminuandu-se in mod corespunzator. Cumparatorul este raspunzator pentru orice valoare diminuata a produselor rezultand din utilizarea acestora in alt mod decat cel destinat.

Conditiile de returnare, schimb sau trimitere in garantie si taxele aferente sunt detaliate mai jos.

Retur

 1. Taxa de retur este in functie de locatia dvs.
 2. Taxa de retur se va retine din suma achitata de catre Cumparator in momentul in care a facut comanda, urmand ca acestuia sa i se ramburseze diferenta de bani dupa ce a fost retinuta contravaloarea returului.
 3. Cumparatorul nu va achita nimic in momentul in care preda produsul/produsele curierului pentru retur.
 4. In cazul in care produsul a fost livrat gresit sau prezinta defecte, Cumparatorul nu va achita taxa de retur.


Schimb

 • In cazul in care Cumparatorul doreste sa schimbe un produs cu altul, acesta va achita o taxa de retur in functie de locatia sa, sub forma de ramburs, in momentul in care primeste coletul cu produsul solicitat in urma schimbului.
 • In cazul in care Cumparatorul doreste sa schimbe un produs cu altul de o valoare mai mare, pe langa taxa de retur, va achita, tot sub forma de ramburs, si diferenta de pret intre produsul returnat si cel solicitat la schimb. In cazul in care Cumparatorul doreste sa schimbe un produs cu altul de o valoare mai mica, taxa de retur se va retine in momentul in care SC FLORA BLOOM S.R.L. SRL returneaza diferenta de bani, in contul pus la dispozitie de Cumparator.


Exceptii legale de la returnarea produselor

Nu se accepta returnarea produselor, care prin natura lor, inclusiv din ratiuni de igiena/sanatate publica, nu pot fi returnate.
De asemenea, produsele realizate pe comanda speciala, respectiv cele care contin caracteristicile si particularitatile solicitate expres de Cumparator, nu pot fi returnate. Aceasta exceptie se aplica inclusiv accesoriilor care vin impreuna cu produsul sau care au fost comandate adiacent.

Nu se accepta pentru returnare produsele care au fost deja utilizate, produse care prezinta modificari fizice, lovituri, rupturi, zgarieturi, socuri etc.

 

RASPUNDERE

FLORA BLOOM S.R.L. nu raspunde pentru infectarea computerului unui Utilizator/Cumparator cu viruși informatici, pentru atacuri cibernetice de orice fel, pentru pierderea datelor Utilizatorului/Cumparatorului de pe dispozitivele acestuia sau deteriorarea oricărui echipament hardware sau program apartinand acestuia.

De asemenea, FLORA BLOOM S.R.L. nu raspunde pentru exactitatea anunturilor postate, pentru e-mail-urile de tip phishing sau pentru link-urile partenerilor care ar putea aparea la un moment dat pe website.

 

DISPOZITII FINALE

In cazul in care, din indiferent ce motiv, orice clauza din acesti Termeni si Conditii se va dovedi nula, inaplicabilă sau nevalabila, ea va fi înlocuita cu o clauză valida, cat mai aproape ca sens de clauza initiala.

Nevalabilitatea/ineficacitatea unei clauze/prevederi din acesti Termeni si Conditii nu va afecta valabilitatea/aplicabilitatea celorlalte clauze/prevederi, care vor continua sa se aplice nemodificate.